Kawa - przyjemność dla podniebienia. Większość z nas rozpoczyna nowy dzień filiżanką małej czarnej. Dla jej aromatu i smaku, ale też właściwości wpływających na poprawę nastroju. Znamy dobre i złe strony picia kawy. Nie chcemy się bez niej obejść. Co jeśli nie musimy?
Kawa Red Reishi ma łagodny smak i zawiera w swoim składzie 2% wyciągu z czerwonych grzybów reishi (Ganoderma lucidum). Zachowuje ona pozytywne właściwości klasycznej kawy, dostarczając jednocześnie wartościowe substancje mineralne oraz przeciwutleniacze.
Grzyb nieśmiertelności
Grzyb red reishi jest od setek lat upowszechniony w medycynie dalekowschodniej. Stosuje się go w profilaktyce nowotworowej i generalnie - chorób cywilizacyjnych. Zarodniki grzyba red reishi - bogatego m.in. w polisacharydy - są hodowane na specjalnych farmach, na których ich wzrost i zbiory są pod ścisłą kontrolą. Wybrane części czerwonych reishi są następnie przetwarzane w bardzo niskiej temperaturze, co pozwala na zachowanie wszystkich właściwości leczniczych.
Mniej kofeiny
Kawa Red Reishi pozbawiona jest niepożądanych efektów działania klasycznej kawy, takich jak: zakwaszanie organizmu (stojące za większością problemów zdrowotnych) czy podwyższone ciśnienie tętnicze. Ma ona obniżoną zawartość kofeiny, a przy tym zachowuje swoje właściwości antyoksydacyjne i zawiera substancje mineralne.
Kawa Red Reishi:
• zapobiega zakwaszaniu organizmu, ogranicza występowanie zgagi, poprawia procesy trawienia i wydalania
• dodaje energii na długi czas pomimo obniżonej zawartości kofeiny
• zawiera organiczny german, który wzmacnia serce i podnosi poziom tlenu we krwi
• zawiera antyoksydanty łagodzące stany zapalne oraz minerały i witaminy
• nie powoduje odwodnienia organizmu
• nie podrażnia żołądka
• utrzymuje optymalne ciśnienie krwi
• łagodzi stany zapalne, artretyzm i reumatyzm
• zmniejsza zmęczenie i działa uspokajająco
• polepsza wykorzystywanie insuliny
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Skład:
rozpuszczalna czarna kawa
wyciąg z czerwonych grzybów Reishi (2% zawartości)
Produkt nie zawiera konserwantów i innych dodatkowych substancji.
Przygotowanie:
Saszetkę z kawą umieścić w filiżance i zalać gorącą wodą (90°C); zamieszać.
Jedna saszetka wystarcza na przygotowanie 2 do 3 filiżanek kawy. Zawartość opakowania: 90g (30 saszetek po 3g).
Kawa Red Reishi ma łagodny smak i zawiera w swoim składzie 2% wyciągu z czerwonych grzybów reishi (Ganoderma lucidum). Zachowuje ona pozytywne właściwości klasycznej kawy, dostarczając jednocześnie wartościowe substancje mineralne oraz przeciwutleniacze.
Grzyb nieśmiertelności
Grzyb red reishi jest od setek lat upowszechniony w medycynie dalekowschodniej. Stosuje się go w profilaktyce nowotworowej i generalnie - chorób cywilizacyjnych. Zarodniki grzyba red reishi - bogatego m.in. w polisacharydy - są hodowane na specjalnych farmach, na których ich wzrost i zbiory są pod ścisłą kontrolą. Wybrane części czerwonych reishi są następnie przetwarzane w bardzo niskiej temperaturze, co pozwala na zachowanie wszystkich właściwości leczniczych.
Mniej kofeiny
Kawa Red Reishi pozbawiona jest niepożądanych efektów działania klasycznej kawy, takich jak: zakwaszanie organizmu (stojące za większością problemów zdrowotnych) czy podwyższone ciśnienie tętnicze. Ma ona obniżoną zawartość kofeiny, a przy tym zachowuje swoje właściwości antyoksydacyjne i zawiera substancje mineralne.
Kawa Red Reishi:
• zapobiega zakwaszaniu organizmu, ogranicza występowanie zgagi, poprawia procesy trawienia i wydalania
• dodaje energii na długi czas pomimo obniżonej zawartości kofeiny
• zawiera organiczny german, który wzmacnia serce i podnosi poziom tlenu we krwi
• zawiera antyoksydanty łagodzące stany zapalne oraz minerały i witaminy
• nie powoduje odwodnienia organizmu
• nie podrażnia żołądka
• utrzymuje optymalne ciśnienie krwi
• łagodzi stany zapalne, artretyzm i reumatyzm
• zmniejsza zmęczenie i działa uspokajająco
• polepsza wykorzystywanie insuliny
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Skład:
rozpuszczalna czarna kawa
wyciąg z czerwonych grzybów Reishi (2% zawartości)
Produkt nie zawiera konserwantów i innych dodatkowych substancji.
Przygotowanie:
Saszetkę z kawą umieścić w filiżance i zalać gorącą wodą (90°C); zamieszać.
Jedna saszetka wystarcza na przygotowanie 2 do 3 filiżanek kawy. Zawartość opakowania: 90g (30 saszetek po 3g).